Esther Olondriz   

           

Principal

obra

exposicions

currículum

Bibliografia

Novetats

contacte

 

 

 Pintura Ments sospitoses

 

                                                                      

 

                                

 

                                       

 

                                            

 

 

Ments sospitoses

 Tot va començar per uns problemes seriosos a la meva visió a mitjans de 2011. Prohibit llegir, pintar, conduir... Just podia… pensar. Em van fer arribar una mini càmera fotogràfica que vaig començar a utilitzar amb les persones que tenia al meu voltant. Tot i que era conscient de les meves limitacions físiques sentia curiositat per saber com podrien ésser aquelles fotografies (desenfocades, mogudes o correctes a pesar de la lesió ocular). A aquestes persones fotografiades els anomenava, al començament, “sospitososos”,  sense més qualificatiu ni llinatge. 

Vaig començar a “sospitar” d’alguns dels “sospitosos” per detalls com:

-          solien tenir opinió formada sobre la majoria de temes

-          processaven prou bé la informació que els arribava

-          raonaven i n’extreien conclusions (algunes més encertades que d’altres, és cert)

-          alguns asseguraven que el pensament feia lliure.

-          en definitiva, empraven el cap per alguna cosa més que per pentinar-se. 

Fent indagacions i parlant amb don José, encarregat del Registre de SusMin, vaig descobrir que la majoria (quasi tots els noms) tenien oberta ja fitxa al Registre. També que  Montag, el bomber que cremava llibres, confirmava que totes les cases de les meves (a partir d’ara seran anomenades així) ments sospitoses , estaven dins la llista del proper Fahrenheit 451-bis. G.O mantenia que a pesar què 1984 quedava enfora, la policia del pensament, seguia actuant a l’ombra i un alfa-plus em va confessar que l’eliminació de l´art, de la literatura, i de la filosofia no havia aconseguit un mon feliç.

 Segons els diccionaris SOSPITA: …és la creença o suposició feta a partir de conjetures. Que poden ésser o no veritat. Que prové de la desconfiança cap a una persona (individu) o persones (col·lectiu) basada en la, de nou, creença que ha fet o és susceptible de fer alguna cosa no acceptada pels poders o per la societat...”

Després de tanta CREENÇA, podem pensar que la sospita podria esser just una qüestió de fe com la religió o la magnetoteràpia?

 Les ments sospitoses d’aquest projecte començat l’any 2011 són el 2013 més de 100 persones (no cerquem la quantitat sinó la qualitat dels sospitosos) i si algú creu que es pot identificar amb ells  i vol participar-hi, sols ens ha de fer arribar el seu desig.

 Finalment deixar ben clar que la meva intenció ha estat sempre protegir-los i decididament incluir-me a  la llista, com una ment sospitosa més.

Palma, a 21 de maig de 2013

Meteorologia: Intervals ennuvolats.

Música: Tom Waits .  

Esther Olondriz

   

 

 

 

 

   

Català   Castellano   English

 

                                                                                                                                                                                             ©Copyright 2010 Esther Olóndriz España